Welkom bij Zonnevoordeel

Cart:

0 item(s)

Montagesystemen

Het SUNKIT® systeem is zo ontworpen dat het gemakkelijk en in korte tijd op een woning of gebouw kan worden geplaatst. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen en elektrische componenten. U heeft geen speciaal gereedschap nodig voor het aansluiten van een Sunkit. De bekabeling met connectoren wordt "plug & play" meegeleverd.

Het Sunkit® zonnestroomsysteem is speciaal ontwikkeld voor particulieren. Voor bijna ieder dakvlak is een geschikt Sunkit® pakket te verkrijgen. Dit modulair opgebouwde systeem stelt u in staat uw eigen groene energie op te wekken. Het Sunkit systeem is zo ontworpen dat het gemakkelijk en in korte tijd op uw woning kan worden geplaatst. Hiervoor maken we gebruik van eenvoudig te monteren draagconstructies en elektrische componenten.

 Voor ieder type dak is een geschikt SUNKIT®- systeem te verkrijgen. De meest voorkomende type daken zijn pannendak, plat dak en golfplatendak. Voor deze toepassingen zijn diverse draagconstructies ontwikkeld die veelvuldig getest zijn.

Schuin dak

Er zijn verschillende montagesystemen mogelijk, voor pannen daken, golfplaten daken en staalplaten daken allemaal waterdicht aan te brengen. Door de eigen ontwikkelde lichtgewicht Oskomera Solarrail te gebruiken, kunnen panelen makkelijk worden bevestigd met behulp van bouten en moeren.

Onze leverancier Oskomera kiest er expliciet voor om een nieuwe (extra) panlat en stevige RVS dakhaken te gebruiken die met schroeven in de kapconstructie worden bevestigd. Zo is er een zekerheid over de onderconstructie waar de zonnepanelen op gemonteerd worden.

LET OP: Er zijn systemen in de markt die worden op de bestaande panlatten bevestigd.
Het is niet raadzaam om de bestaande panlat te gebruiken en aangezien een systeem ± 25 jaar op het dak moet blijven zitten gebruiken wij liever een nieuw aan te brengen brede panlat.

Ook zijn de overige bevestigingswijze conventioneel met de M10 en M8 bout/moer verbindingen. De zekerheid van deze bevestiging over een periode van 25 jaar is ons meer waard dan een kleine tijdswinst bij het monteren door een kliksysteem te gebruiken. Op onze montagesystemen zit 10 jarige vakmanschap garantie.

Download montagehandleiding pannendak >
Download montagehandleiding golfplatendak>

Plat dak

Voor de montage op een platdak tot 10 meter hoog wordt een eenvoudig te plaatsen aluminium constructie (LIGHTBOX) geleverd waarop de zonnepanelen worden gemonteerd.

De LIGHTBOX is een eenvoudige draagconstructie voor verschillende type zonnepanelen op vlakke daken. Het betreft een open aluminium constructie waarop een zonnepaneel met een bout gemonteerd wordt. De LIGHTBOX is vrijwel geschikt voor ieder standaard zonnepaneel.

De LIGHTBOX heeft een open constructie die zorgt voor ventilatie van het zonnepaneel en dus mede bijdraagt aan een hoge opbrengst. Bovendien zijn de aansluitdoos en de bekabeling gemakkelijk bereikbaar tijdens de installatie en ten behoeve van eventuele onderhoudswerkzaamheden. Vanwege zijn lage gewicht is de LIGHTBOX makkelijk handelbaar.

De LIGHTBOX is stapelbaar op een pallet tot circa 25 stuks, mede afhankelijk van het type. Dit maakt het verticaal transport naar het dak eenvoudig. De LIGHTBOX wordt geleverd inclusief de benodigde RVS bevestigingsmiddelen en rubbergranulaat tegeldragers voor de bescherming van de onderliggende dakbedekking. LIGHTBOX gaat gepaard met het 10 jarige vakmanschap garantie.

Download montagehandleiding vlak dak >

 

Montage zelf doen, of laten doen?


Zelf doen
Als u technisch onderlegd bent kunt u uw Sunkit zelf plaatsen. De Sunkit wordt geleverd met een uitgebreide en duidelijke handleiding. Lees de handleiding eerst goed door, om een idee te krijgen van wat erbij komt kijken. Met vragen kunt u uiteraard altijd terecht bij ons. U heeft geen speciaal gereedschap nodig voor het aansluiten van een Sunkit. De bekabeling met connectoren wordt "plug & play" meegeleverd.

Belangrijk: het aansluiten van het elektrische gedeelte moet door een erkend installateur gedaan worden.

Laten doen
Wanneer u de montage niet zelf doet, kunt u dit ook door onze ervaren installateurs laten doen.
Wij werken uitsluitend met erkende installateurs die ervoor zorgen dat uw systeem optimaal aangesloten wordt, van het plaatsen van de panelen tot en met het aansluiten op de meterkast, voor het beste resultaat.

Voor een indicatie van de montagekosten kijkt u bij het systeem van uw keuze. Dit is een indicatie van de montagekosten t/m de omvormer. Voor de aansluiting op de meterkast kunnen er extra kosten bij komen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

  • is er een vrije groep nodig. Zo ja, is deze er of moet er een nieuwe geplaatst worden.
  • hoe wilt u de bekabeling weggewerkt hebben van de omvormer naar de meterkast, er zijn verschillende mogelijkheden.
  • is uw meter geschikt voor teruglevering, u kunt dit navragen bij uw energie leverancier.